Frank
Medewerkers

‘Als ik iets doe, doe ik het goed’

Frank van Zeijl | e-mail | linkedin

Frank van Zeijl is sinds 15 februari 2021 consultant bij BexerHamstra. Hij studeerde econometrie en operationele research aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met als specialisme quantitative finance. Naast zijn studie was hij werkzaam als kok bij de Bondi Beachclub in Monster.

‘Ik vind het leuk om ingewikkelde berekeningen uit te voeren. Maar ik houd ook van het sociale aspect, daar ben ik tijdens mijn studie econometrie achter gekomen. Ik leg bijvoorbeeld graag aan mensen uit wat de impact is van een nieuwe pensioenregeling. Die combinatie is wat me zo trekt aan consultancy.

De vragen die ik in mijn afstudeeronderzoek beantwoord zijn praktisch toepasbaar. Als gevolg van het Pensioenakkoord wordt de doorsneesystematiek straks afgeschaft. Ik onderzoek de compensatie die nodig is voor de oudere generatie, specifiek voor mensen die hun carrière hebben onderbroken. Bijvoorbeeld vrouwen die er na de geboorte van kinderen een tijd uit zijn geweest. Wat zijn de gevolgen voor hun compensatie, gaan zij er niet te veel op achteruit en hoe vang je dat als organisatie op? De uitkomsten zal ik als consultant bij BexerHamstra zeker kunnen gebruiken.

Op dit moment ben ik nog achter de schermen bezig, vooral met pensioenberekeningen. Als ik straks meega naar klanten, vind ik het belangrijk om open te staan voor hun mening, om goed te luisteren naar wat zij willen. Vervolgens wil ik hun probleem oplossen op een manier waarin ik zelf ook geloof. Ik doe nooit iets half. Als ik iets doe, doe ik het goed.’