Jelle Joosten
Medewerkers

‘Mooi om mijn analyses op alle niveaus uit te leggen’

Jelle Joosten | e-mail | linkedin

Jelle Joosten is sinds augustus 2020 consultant bij BexerHamstra. Hij deed vijf jaar ervaring op bij Korn Ferry, in het laatste jaar als senior consultant. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en behaalde aan de UvA zijn masters in actuarial science & mathematical finance.

‘Het echte rekenen vind ik leuk, een eigen model ontwerpen en implementeren. Ik ben kwantitatief opgeleid en analytisch ingesteld. Als bedrijven hun arbeidsvoorwaardenpakket willen veranderen, maak ik impactberekeningen voor verschillende scenario’s. Dat levert een hele brei aan cijfers op die ik overzichtelijk visualiseer. Zo krijgen werkgevers de juiste handvatten om de goede beslissing te nemen. Dat is mijn doel.

Ik ben ook actuaris en help bedrijven bij de overstap naar een andere pensioenregeling. Daarvoor spreek ik niet alleen werkgevers, maar ook medewerkers, soms via de OR en soms individueel. Ik vind het mooi om de resultaten van analyses op alle niveaus uit te leggen. Wat is de impact van al die berekeningen op de mensen om wie het gaat? Dat maakt het werk tastbaar. Goed kunnen luisteren is misschien nog wel het belangrijkste in dat contact. Als er verschillende visies op dezelfde situatie zijn, wil ik die allemaal meenemen.

Bij BexerHamstra heerst een sfeer van vrijheid en vertrouwen. Ik kan op mijn eigen manier projecten aanpakken. Dat is echt fijn werken.’