Medewerkers

‘Een integrale aanpak, daar geloof ik in’

Marieke van het Erve | e-mail | linkedin

Marieke van het Erve is sinds 2019 associated consultant bij BexerHamstra, eerder bij Hamstra & Partners. Als zelfstandig HR-consultant doet zij projecten bij diverse bedrijven. Daarvoor werkte zij veertien jaar bij FME, ondernemersorganisatie in de technologische industrie. Zij begon haar loopbaan als HR-manager bij recyclingbedrijf Sims Group. Marieke deed haar bachelor HRM en psychologie aan Fontys Hogeschool.

‘Ik wil aan de voorkant met bedrijven meedenken: wat is je HR-visie en welke performance management-aanpak past daar het beste bij? Een integrale aanpak, daar geloof ik in. Nieuw HR-beleid en instrumenten moeten in elkaar grijpen, elkaar versterken. Zo ondersteunen ze de gewenste organisatieontwikkeling het beste.

Bij BexerHamstra werk ik onder andere mee aan het opzetten van nieuwe performance management-systemen. Daarbij betrek ik alle stakeholders. Mooi om zo’n verandering samen met het management te ontwerpen. Zij zijn het die het gedachtengoed moeten uitdragen en het systeem straks gaan toepassen.

Ik durf kritische vragen te stellen. Waaróm wil je als bedrijf een nieuw beoordelingssysteem of beloningssysteem? Wat moet een systeem je brengen in de toekomst? Past dat bij de huidige

bedrijfscultuur of moet het juist een transitie naar een nieuwe bedrijfscultuur ondersteunen?

Het gaat mij om de vraag achter de vraag, om onnodig pleisters plakken te voorkomen.’