De pensioentransitie – die voortkomt uit de nieuwe pensioenwetgeving per 1 juli 2023 – heeft grote consequenties voor de pensioenovereenkomst met medewerkers. Dat vergt de nodige aanpassingen.
Deze aanpassingen hebben voor de werkgever én de medewerkers mogelijk grote financiële consequenties. Daarom is het in kaart brengen van de opties en doorrekening van de gevolgen noodzakelijk.
BexerHamstra heeft de benodigde expertise in huis om de transitie te begeleiden. Inmiddels hebben we daar veel ervaring mee opgedaan. Onze achtergrond met advies over het totale arbeidsvoorwaardenpakket stelt ons in staat om bij de pensioentransitie ook rekening te houden met de gehele arbeidsvoorwaardenregeling. Een benchmark met de arbeidsvoorwaardenregelingen van branchegenoten of met de totale arbeidsmarkt kan een belangrijk onderdeel zijn van ons advies.
We merken dat het aantal pensioentransitiedossiers dat we behandelen toeneemt. De pensioentransitie moet binnen drie jaar worden vormgegeven. Een afwachtende houding is af te raden. In een transitieplan moet je als werkgever aangeven welke wijzigingen je gaat doorvoeren en hoe je de medewerkers compenseert voor mogelijke nadelen. Dit plan moet je vöór 1 oktober 2026 aan de pensioenuitvoerder sturen. Doe je dat niet, dan ben je gebonden aan een standaard transitieplan met mogelijk grote financiële en arbeidsrechtelijke consequenties. Om je inzicht te geven in de benodigde stappen bieden we je graag een vrijblijvend Teamsoverleg aan met een van onze adviseurs.