Wij worden BexerHamstra!

Een grote stap! Vanaf 1 juli gaat Hamstra & Partners verder met Bexer waarmee een nieuw beloningsadviesbureau met een ijzersterk team van voormalig consultants van Korn Ferry (voorheen Hay Group) ontstaat. Samen staan we sterker, met een bredere dienstverlening en dezelfde kwaliteit.

| BexerHamstra

Bexer en Hamstra & Partners gaan samen

Een mooie business hebben we vanuit Hamstra & Partners de afgelopen tien jaar opgebouwd, met projecten en klanten waar we trots op zijn. Nu grijpen we de kans om te groeien, voor een bredere dienstverlening met een stabiel en divers team.

Bexer is een nieuwe naam, maar de gezichten zijn bekend in de markt. Oprichters Rogier Kerkhof, Rob Westrek en Guyot van Meer waren hiervoor partner bij internationaal managementadviesbureau Korn Ferry, het voormalige Hay Group. Per 1 februari dit jaar startten zij hun eigen bureau voor beloning en arbeidsvoorwaarden, en een gespecialiseerd topteam van vijf consultants koos ervoor om zich aan te sluiten.

Koffie op de Maliebaan

Hamstra & Partners en Bexer hebben dezelfde roots. Ook Lianne Hamstra werkte in het verleden bij Hay Group, een HR-consultancybureau met de focus op kwaliteit voor de klant. En precies daarin vonden we elkaar, tijdens een eerste koffieafspraak op het kantoor van Hamstra & Partners op de Maliebaan, ongeveer vier maanden geleden. Dat gesprek duurde bijna drie uur. Er was direct een bijzondere professionele en persoonlijke klik.

We delen onze mentaliteit en onze visie op het vakgebied. Heeft een klant een probleem, dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing. Soms komt daar een vernieuwende aanpak uit voort, altijd is het maatwerk. Als gespecialiseerd bureau hebben we het lef en de vrijheid om het op onze eigen manier te doen. Dat is wat Hamstra & Partners drijft. En bij Bexer is dat precies zo.

Waarom samen?

Samen staan we sterker. Onze diensten en mensen vullen elkaar aan. Dat maakt ons aanbod breder en nog gespecialiseerder.

Hamstra & Partners is goed in organisatie-inrichting. We ontwikkelen heldere functiehuizen en vernieuwende carrièremodellen, in combinatie met beloningsbeleid en performance management. Voor beloningsdata en functiewaardering werken we al jaren samen met adviesbureau Mercer, en dat blijven we doen. De expertise van Bexer spitst zich toe op belonings- en arbeidsvoorwaardenbeleid en op pensioenadvies. Daarbij is Bexer sterk in data-analyse en de praktische toepassing van kwantitatieve rekenmodellen. Uitbreiding op dat vlak kunnen wij goed gebruiken, de vraag in de markt groeit.

Er is meer

Met BexerHamstra krijgen we een groter, stabieler team en dat hebben we nodig. Een mooie portfolio van klanten is er al. Maar er zijn nog zoveel meer bedrijven die we kunnen helpen, variërend van nationale topbedrijven, familiebedrijven en Nederlandse hoofdkantoren van multinationals, tot succesvolle startups en scale-ups. Werk genoeg. Het team van Hamstra & Partners was simpelweg te klein.

Vanaf 1 juli hebben we vier partners, tien consultants en de komende maanden nog twee erbij. Samen kunnen we meer aan. Meer mensen betekent een diverser team, continuïteit, meer leren van elkaar. Seniors gaan junior consultants begeleiden, is het plan. Of eigenlijk zijn we daar al mee begonnen, we konden niet wachten. Voor onze medewerkers worden wij een (nog) leukere werkgever.

Onze ambities

Groei dus voor Hamstra & Partners en voor Bexer, maar geen groei om de groei. Wij willen alleen groeien als dat nodig is om onze klanten beter te helpen. We willen precies dat doen waaraan behoefte is en waarin wij goed zijn. Ambities hebben we zeker. Ons plan is om onze marktpositie in Nederland uit te bouwen. We willen een topbureau in onze niche worden, met over een paar jaar een team van 20 tot 25 mensen.

Het wordt anders. Maar afgezien van een bredere dienstverlening en enkele nieuwe gezichten, zullen klanten daar niet zoveel van merken. We houden onze persoonlijke benadering en creatieve, vernieuwende aanpak. Daarom hebben we ook gekozen voor een samengaan met een bureau met ongeveer dezelfde omvang en dezelfde waarden.

Het gaat hard

Nu we weten dat we met elkaar verder willen, gaan we hard. Vanaf 1 juli is BexerHamstra een feit. Het team van Bexer trekt deze zomer bij Hamstra & Partners in op de Maliebaan – totdat we eruit groeien.

Lianne Hamstra, Rogier Kerkhof, Rob Westrek en Guyot van Meer worden partners. Een team van vier individuen met een gemeenschappelijke visie. Samen gaan we onze klanten helpen en ons vakgebied verder brengen.