Pensioen

‘Wij hebben ervaren adviseurs op het gebied van pensioen’

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde die moet passen in het totale arbeidsvoorwaardenpakket. En ja, soms is pensioen complex. Maar de consultants van BexerHamstra zijn als geen ander in staat deze materie begrijpelijk en toegankelijk toe te passen.

Neem contact op
overleg

Pensioen is na het salaris de meest kostbare arbeidsvoorwaarde maar wordt tegelijkertijd door medewerkers vaak niet op waarde geschat.

Pensioen is een onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Dat idee is ons vertrekpunt. Wij gaan graag met een klant in gesprek over hoe deze arbeidsvoorwaarde het beste voor de medewerkers kan worden ingevuld. Wil de klant een pensioen bieden met een hoge zekerheid? Of een zo hoog mogelijk verwacht pensioen met wat meer risico? Of geeft een klant zijn medewerkers graag meer eigen verantwoordelijkheid, met een persoonlijke keuze tussen cash nu en pensioen later? Elke organisatie is anders en tegelijkertijd moeten werkgevers ook rekening houden met de wetgeving en bijvoorbeeld cao-verplichtingen. Een complex geheel maar voor ons bekend terrein. Onze consultants hebben een passie voor pensioen en helpen je graag tot een passende oplossing te komen.

AFM vergunning

BexerHamstra beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het bemiddelen en adviseren in pensioen- en inkomensverzekeringen. Wij werken met name voor werkgevers en niet voor pensioenuitvoerders zoals verzekeraars of pensioenfondsen en zijn hierdoor in staat volledig onafhankelijk te adviseren.

Pensioen is na het salaris de meest kostbare arbeidsvoorwaarde.

Onze aanpak

Veranderen van pensioenregeling of pensioenuitvoerder is vaak een omvangrijk proces. BexerHamstra helpt van A tot Z: van beleidsvorming, doorrekenen en besprekingen met OR en vakbonden, via compensatiemaatregelen en de selectie van de pensioenuitvoerder, tot en met het implementeren bij de uitvoerder en de communicatie met de medewerkers. Wij begeleiden de verandering en dragen het stokje dan bij voorkeur weer aan de klant over. We richten het zo in dat de klant het beheer van de regeling daarna eenvoudig zelf kan doen. Uiteraard blijven we wel beschikbaar voor vragen en nazorg. In onze adviesvoering kijken wij ook altijd naar hoe de arbeidsvoorwaarde pensioen al dan niet past in het totale arbeidsvoorwaardenpakket, zowel wat betreft hoogte van het totale pakket als de mix van arbeidsvoorwaarden. Dit maakt ons uniek in Nederland: een geïntegreerde aanpak van pensioenen, waarbij onze consultants in staat zijn om over het gehele pakket te adviseren.

Over pensioenadvies

Naast het vormgeven van de pensioenregeling en het selecteren van een pensioenuitvoerder kunnen we op veel andere gebieden ondersteunen:

 

 • Actuariële berekeningen en waarderingen
 • Pensioen due diligence
 • Risico-analyses
 • Pensioen harmonisatie
 • Pensioen controles (controle premies en pensioenadministratie)
 • Prognoses pensioenuitkeringen door middel van scenario-analyse
 • Impactanalyses Pensioenakkoord
 • Pensioen benchmark
 • Advisering werkgever met een eigen ondernemingspensioenfonds (bijvoorbeeld in een traject van strategische heroriëntatie van het pensioenfonds)

Pensioenakkoord

De komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen. Dit heeft impact op bijna alle pensioenregelingen.

Lees meer

Klanten weten ons ook te vinden als ze een stevige uitdaging hebben.

Wet op het financieel toezicht (Wft)

BexerHamstra adviseert over de inhoud van pensioenregelingen en inkomensverzekeringen en assisteert bij het selecteren van een uitvoerder die het beste past bij de klantwensen. Indien wij adviseren over of bemiddelen bij een specifiek pensioen- of inkomensproduct van een uitvoerder, dan valt deze dienstverlening onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). Op basis van deze wetgeving en onze zorgplicht als adviseur, verzoeken wij klanten diverse informatie aan te leveren over hun onderneming. Dit is noodzakelijk om de onderneming een passend advies te geven en dat voldoet aan de leidraden die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hierover heeft gepubliceerd. Voor de diensten die wij aanbieden en de afspraken die wij hierover met klanten maken, vervaardigen we altijd een helder projectvoorstel met opdrachtbevestiging. Alle financiële dienstverleners dienen gebruik te maken van gestandaardiseerde documenten over de dienstverlening, die door de AFM zijn vastgesteld. Standaard dienstverleningsdocument. Werkzaamheden die vallen onder de Wft worden uitgevoerd door Bexer Benefits B.V., handelend onder de naam BexerHamstra

Tevens publiceren wij hier onze klachtenprocedure.   

Een aantal van onze klanten

 • den hartogh
 • Groendus logo
 • groendus
nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief direct in je mailbox?

Wij willen onze kennis en nieuwste inzichten graag delen. Zo weet je wat er speelt op ons vakgebied, dat altijd in beweging is.

Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. We kennen het vak door en door. We zijn bovendien pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

Wij houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om een totaaloplossing te kunnen bieden.