Internationaal beloningsbeleid

Bedrijven met een hoofdkantoor in Nederland en vestigingen in het buitenland willen vaak dat hun beloningsbeleid in alle landen min of meer vergelijkbaar is. Dit om internationaal zoveel mogelijk als één bedrijf te kunnen opereren, terwijl toch ruimte wordt gelaten voor ‘couleur locale’. De consultants van BexerHamstra kunnen deze bedrijven helpen met het opzetten van een internationaal beloningsbeleid.

Neem contact op
kantoor

De arbeidsmarkt in China is niet te vergelijken met die in Duitsland. En die in Italië wijkt weer af van die in de Verenigde Staten. Het gevolg hiervan is dat internationale bedrijven vaak een versnipperd beloningsbeleid hebben en dat een goed overzicht ontbreekt.

Het eerste waar onze internationale klanten dan ook om vragen is inzicht in het beloningsbeleid van de diverse vestigingen. De consultants van BexerHamstra doen dat met behulp van kwantitatieve én kwalitatieve data. Hierbij brengen we de beloningsstructuur per buitenlandse vestiging in kaart, en leggen deze naast marktdata zodat de klant de informatie kan vergelijken met die voor andere buitenlandse vestigingen. Daarnaast houden we interviews met recruiters, HR en businessleaders van de vestigingen in kwestie om een beeld te krijgen van het verhaal achter de cijfers. Tot slot nemen we ook de uitdagingen met de vakbonden of andere lokale werknemersorganen mee in ons verhaal.

Als de klant voldoende inzicht in het gehele beloningsbeleid heeft, is het volgende verzoek vaak: breng structuur en eenheid aan. Een wereldwijd actief bedrijf wil graag meer zijn dan een verzameling verschillende ondernemingen. Het wil een beloningsbeleid dat in lijn is met de strategie van het geheel, en dat medewerkers in staat stelt internationaal mobiel te zijn. Tegelijkertijd moet er ook ruimte zijn voor ‘couleur locale’. De bonuscultuur in Nederland is nu eenmaal niet te vergelijken met die van bijvoorbeeld de Verenigde Staten. De kunst is – en de consultants van BexerHamstra verstaan die als geen ander – een raamwerk neer te zetten dat eenheid biedt en tegelijkertijd voldoende ruimte laat voor lokale verschillen. ‘Freedom within a framework.’ Dat is de kern als het gaat om het vormgeven van een internationaal beloningsbeleid.

Een aantal van onze klanten

  • topgeschenken.nl
  • groendus
  • den hartogh
Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. We kennen het vak door en door. We zijn bovendien pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

We houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om een totaaloplossing te kunnen bieden.