Beloningsstrategie & beleid

We vertalen de strategie van de onderneming naar het beloningsdomein en sluiten daarbij naadloos aan op de strategische HR-prioriteiten. Het BexerHamstra team adviseert over de volledige breedte van het arbeidsvoorwaardenpakket.

Neem contact op
Ontvangst

Beloningsstrategie

Voor een succesvolle beloningsstrategie is het verder van belang dat deze wordt erkend en uitgedragen door het management, en helder en aantrekkelijk is voor medewerkers. Ook daarbij begeleiden bij wij onze klanten. Dat doen we voor nationaal georiënteerde bedrijven, maar ook voor bedrijven met kantoren in andere landen. BexerHamstra heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en implementeren van zowel nationale als internationale beloningsstrategieën. In Nederland hebben wij ervaring met ondernemingen van verschillende omvang en in meerdere sectoren. Internationaal hebben onze consultants internationale beloningsstrategieën ontwikkeld voor multinationals met landenorganisaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Australië.

 

Beloningsbeleid

  • Het ontwerpen en implementeren van een salarisbeleid dat past bij alle medewerkersgroepen en zorgt voor een toekomstbestendige ontwikkeling van de loonkosten.
  • Het benchmarken van het huidige beloningsbeleid, om kansen en verbeterpunten te identificeren.
  • Het ontwerpen van variabele beloningsregelingen die medewerkers richting geven en motiveren, en die als retentiemechanisme fungeren. Denk hierbij aan bonussen, sales-specifieke incentives, collectieve bedrijfsregelingen zoals een winstdeling, en long-term incentives en participatieplannen.
  • Het inrichten van toekomstbestendige pensioenregelingen en op maat gemaakte benefits zoals mobiliteitsregelingen of beleid rondom vakantiedagen, werkuren en overwerk.

Communicatie en implementatie beloningsbeleid

Als een organisatie ervoor heeft gekozen het beloningsbeleid aan te passen, staat het voor de volgende uitdaging: de implementatie ervan en de communicatie daarover. Beide zijn belangrijk, zelfs grotendeels bepalend voor het succes van het nieuwe beleid. BexerHamstra kan bedrijven helpen dit op een juiste, professionele manier vorm te geven.

Lees verder

Een optimaal beloningsbeleid is in lijn met de doelstellingen, cultuur en strategie van de organisatie.

We leveren resultaat

Een aantrekkelijk beloningsbeleid ontwikkelen en uitrollen is een stevige uitdaging en elk project is anders. Het BexerHamstra-proces levert resultaat. We werken hierbij als ontdekkingsreizigers. Dat begint met een ‘open mind’, een voorwaarde om vooruit te komen. Vervolgens ontwikkelen we strategieën die worden onderbouwd met feiten, data en kwantitatieve analyses. Zo komen we uiteindelijk uit bij ons doel: een optimaal beloningsbeleid voor onze klanten en klant-medewerkers.

Elk project is anders. Wij passen onze aanpak en projectteam hierop aan.

Een aantal van onze klanten

  • groendus
  • Groendus logo
  • topgeschenken.nl
Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. We kennen het vak door en door. We zijn bovendien pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

We houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om een totaaloplossing te kunnen bieden.