Elize Vos
Medewerkers

‘Ik vind het belangrijk om naast de klant te staan’

Elize Vos | e-mail | linkedin

Elize Vos is pensioenconsultant bij BexerHamstra sinds januari 2024. Hiervoor werkte zij als senior manager Belonings- en Pensioenadvies bij Deloitte. Zij begon haar loopbaan als medisch laborant en maakte daarna de overstap naar pensioenconsultant, eerst bij Mees & Zoonen dat later opging in Mercer. Ze volgde naast haar werk de studie tot actuaris bij het Actuarieel Instituut.

‘Als actuaris kan ik natuurlijk goed rekenen, maar ik werk vooral graag met klanten. Het leukste vind ik complexe materie uitleggen, interpreteren en analyseren wat er speelt en dat vertalen naar een concrete aanpak. Daarbij vind ik het belangrijk om naast de klant te staan, mee te denken. Mijn uitleg moet zo helder zijn dat de klant vervolgens zelf de beslissing kan nemen.

Ik ben als actuaris begonnen bij een verzekeraar. Daar zat ik alleen maar individuele berekeningen te maken achter de computer. Niets voor mij. Ik wil erop uit, met klanten werken en samenwerken met collega’s. Daarom heb ik gekozen voor consultancy. Ik houd van projecten bij verschillende bedrijven, van hun dynamiek en snelle besluitvorming. En in de pensioenwereld verandert zoveel, het blijft interessant.

De sfeer bij BexerHamstra trekt mij, net als de diversiteit in klanten en collega’s. Hartstikke leuk om ook jongere collega’s te begeleiden, daarvoor heb ik genoeg bagage aan opleidingen en ervaring.’