Emily Tang
Medewerkers

‘Ik houd van de veelzijdigheid van mijn vak’

Emily Tang | e-mail | linkedin

Emily Tang is sinds februari 2022 consultant bij BexerHamstra. Hiervoor werkte zij ruim tien jaar bij PwC Nederland, de laatste jaren als manager pensioenen, actuariële en verzekeringsdiensten. Ze behaalde haar master in econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en volgde daarnaast vakken in actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

‘Een traject is voor mij geslaagd als ik samen met de klant tot een oplossing kom waarmee zowel de werkgever als de werknemer tevreden is. In de meeste gevallen lukt dat. Transparantie is daarbij cruciaal. Bij de invoering van een nieuwe pensioenregeling is het belangrijk om zo vroeg mogelijk vertegenwoordigers van het personeel bij het proces te betrekken. Ga in gesprek, laat zien waarmee je bezig bent. Dat biedt de meeste kans op succes.

Ik houd van de veelzijdigheid van mijn vak, van berekeningen maken én het contact met mensen. Informatie over het pensioen is voor medewerkers al snel te complex. Maar het nieuwe pensioenstelsel vergt wél dat zij actiever worden en bijvoorbeeld periodiek naar hun beleggingskeuzes kijken. Ik zie het als een belangrijke taak ze daarop voor te bereiden.

Naast mijn kwantitatieve inzicht heb ik een sterke politieke antenne. Ik voel aan wat verschillende stakeholders willen. Wat ik vaak merk, is dat aan een pensioenvraagstuk een breder arbeidsvoorwaardenvraagstuk ten grondslag ligt. Bij BexerHamstra kijk ik dan ook verder dan het pensioen. In de huidige war for talent willen werkgevers weten hoe ze hun arbeidsvoorwaarden het beste kunnen vormgeven om werknemers te behouden en nieuwe mensen aan te trekken. Moet je wel zoveel geld in het pensioen steken, terwijl vooral jongeren andere zaken belangrijker vinden? In veel gevallen kun je beter kiezen voor een flexibeler inrichting van de arbeidsvoorwaarden.’