Joep Sturm
Medewerkers

‘Ik wil iets positiefs bijdragen’

Joep Sturm | e-mail | linkedin

Joep Sturm is sinds april 2024 consultant bij BexerHamstra, en richt zich vooral op beloningsanalyse en beloningsbeleid. Hiervoor werkte hij bij Korn Ferry en was hij onder meer bestuurslid van faculteitsvereniging EOS. Hij behaalde zijn master in politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

‘Van nature ben ik analytisch, dat kan ik kwijt in mijn werk als beloningsconsultant. Daarnaast wil ik iets positiefs bijdragen aan bedrijven en de maatschappij. Niet voor niets heb ik met politicologie voor een maatschappelijke studie gekozen.

Een onderwerp dat mij aan het hart gaat is de beloningskloof tussen mannen en vrouwen, die je nog steeds bij veel bedrijven aantreft. Klanten kijken daar soms wel van op. Nieuwe Europese regelgeving vraagt om meer transparantie, dat maakt het extra relevant om ermee aan de slag te gaan.

Het leukste vind ik om na mijn analyses aan klanten terug te koppelen wat ik heb ontdekt en om daarover in gesprek te gaan. Het delen van inzichten waaraan bedrijven echt iets hebben, dat  geeft me energie.

Ik ben blij met de warme sfeer bij BexerHamstra, de samenwerking met collega’s die heel open zijn en kennis met elkaar delen. In mijn vrije tijd probeer ik de Chinese taal onder de knie te krijgen.’