Linda
Medewerkers

‘Ik zoek oplossingen met impact op de business’

Linda Merkens | e-mail | linkedin

Linda Merkens is sinds september 2021 consultant bij BexerHamstra. Hiervoor doceerde zij aan de HAN International School of Business. Eerder was zij zelfstandig managementconsultant, projectmanager bij onderwijsinstelling De Baak en HR-businesspartner bij Deloitte. Zij begon haar loopbaan als consultant bij Hay Group. Linda studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

‘Ik houd ervan om conceptueel en analytisch bezig te zijn. Uitvinden: wat heeft een organisatie nodig? Vervolgens kom ik tot creatieve oplossingen, daar ligt mijn toegevoegde waarde. Nadenken over een aanpak, uitvoeren en iets teweegbrengen.

Ik heb hart voor het onderwijs, daarin heb ik de afgelopen jaren gewerkt. Dat ik nu opnieuw kies voor organisatieadvies is omdat ik ook weer wil bijdragen aan de ontwikkeling van organisaties. Nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen, of zelfs transformaties.

Soms kan een oplossing simpeler of anders zijn dan eerst het geval leek. Om daarachter te komen, denk ik breed mee vanuit de business. Stel bijvoorbeeld dat een organisatie de beloning wil verbeteren om mensen aan te trekken of te behouden. Dan kijk ik graag verder dan beloning en arbeidsvoorwaarden alleen. Misschien laat je als bedrijf niet genoeg zien waarom het zo interessant is om er te werken. En ondersteunt de organisatie-inrichting de huidige strategie nog wel?

Zo wil ik oplossingen aandragen waarmee een organisatie toekomstbestendig wordt en die impact hebben op de aantrekkelijkheid en wendbaarheid van een bedrijf.’