Medewerkers

‘Mooi om mijn theoretische kennis toe te passen in de praktijk’

Lore Merckx | e-mail | linkedin

Lore Merckx is sinds januari 2023 consultant bij BexerHamstra. Zij voltooide haar master in Human Resource Studies aan de Tilburg University en was daar research assistent. Daarvoor behaalde ze aan de Erasmus Hogeschool in Brussel haar bachelor in Hotel Management en aan de Thomas More-hogeschool in Mechelen volgde ze de specialisatie Human Resources Management.

‘Via statistiek en analyse tot een oplossing komen, dat vind ik bevredigend. Ik houd van structuur. Daarom heb ik binnen de brede studie HRM aan de Tilburg University ook bewust gekozen voor beloningsbeleid. Het mooiste is om dat analytische vermogen te combineren met sociale contacten, wat ik als consultant doe. Dat past bij mij. Ik kan goed luisteren en ingewikkelde zaken duidelijk overbrengen. Dat heb ik gemerkt toen ik als research assistent aan de universiteit mijn bevindingen presenteerde aan docenten. Dat gaf me veel voldoening. Ik houd daarnaast van de afwisseling van klanten helpen, verschillende bedrijven leren kennen.

Voor mijn afstudeeronderzoek heb ik bekeken wat de invloed is van individuele en collectieve variabele beloningen op verzuim. Bij ziekteverzuim bleek die link er duidelijk te zijn: er was minder verzuim bij medewerkers met een individuele dan met een collectieve variabele beloning. Waarschijnlijk neemt door een individuele beloning het verantwoordelijkheidsgevoel toe.

Heel fijn om nu bij BexerHamstra mijn theoretische kennis te kunnen toepassen in de praktijk.’