Medewerkers

‘Mensen bij elkaar brengen is mijn kracht’

Rita Ekkelenkamp | e-mail | linkedin

Rita Ekkelenkamp is sinds november 2022 managing consultant bij BexerHamstra. Zij adviseert over organisatie-inrichting, performance management en beloningsvraagstukken. Hiervoor werkte zij bij Korn Ferry, de laatste jaren als associate client partner. Rita behaalde haar master economie en bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

‘Mijn missie is bijdragen aan het werkgeluk van mensen. Op alle niveaus in de organisatie voer ik gesprekken om erachter te komen wat de cultuur is en waar het bedrijf tegenaan loopt. Zo krijg ik de zwakke plekken boven water. Die wil ik helpen oplossen. Vaak speelt er zoveel meer dan men in de gaten heeft.

Mijn kracht is mensen bij elkaar brengen, om ervoor te zorgen dat zij beter naar elkaar gaan luisteren en zien wat er in de organisatie speelt. De kunst is om niet te snel met een oplossing te komen, om naar nieuwe mogelijkheden te kijken. Pas dan kun je zaken écht gaan verduidelijken en verandering teweegbrengen. Je komt zoveel verder als je jezelf blijft uitdagen.

Ik word er oprecht blij van om, naast sales en projectmanagement, ook betrokken te blijven bij de uitvoering van projecten. Geweldig om zo dicht bij klanten te staan en er als team voor te gaan. Daarbij help ik graag meer junior collega’s naar een hoger level in hun vakontwikkeling, zodat zij én wij als organisatie groeien.’