Sjoerd van Schaick
Medewerkers

‘Ik heb met verschillende niveaus snel een klik’

Sjoerd van Schaick | e-mail | linkedin

Sjoerd van Schaick is sinds maart 2024 consultant bij BexerHamstra, met een focus op beloningsadvies. Hiervoor werkte hij bijna acht jaar bij Korn Ferry, de laatste jaren als Associate Principal. Eerder was hij pensioenadviseur bij Mercer. Na zijn studie Financial Services Management aan Hogeschool Windesheim, heeft hij de opleiding tot actuarieel rekenaar afgerond bij het Actuarieel Instituut.

‘Beloning en pensioen hangen nauw samen. Ik help klanten bij het opzetten en harmoniseren van nieuw beloningsbeleid. Daarbij heeft mijn ervaring als pensioenadviseur toegevoegde waarde, die neem ik mee. Met de nieuwe pensioenwetgeving gaat allemaal eenvoudiger worden, maar de transitie waar alle ondernemingen voor staan is complex genoeg.

Mijn kracht is dat ik met verschillende niveaus in de organisatie snel een klik heb. Ik vind open communicatie belangrijk en werk net zo makkelijk samen met de CEO, als met de OR en individuele medewerkers. Misschien scheelt het ook dat ik zelf jarenlang OR-lid bij Korn Ferry ben geweest. Een verandering in de arbeidsvoorwaarden is soms niet voor iedereen een vooruitgang, maar wel noodzakelijk. Dan is vertrouwen creëren cruciaal.

Als groeiende organisatie blijft BexerHamstra wendbaar, er kunnen snel beslissingen worden genomen. Dat spreekt me aan, net als het team van enthousiaste mensen. Het bruist hier van de energie.’