Guyot van Meer
Medewerkers

‘Uiteindelijk is mijn doel een zelfredzame klant’

Guyot van Meer | e-mail | linkedin

Guyot van Meer is consultant en medeoprichter van BexerHamstra. Hij was bijna acht jaar senior client partner bij Korn Ferry, nadat hij ongeveer even lang werkte bij de pensioentak van Nationale Nederlanden. Bij ING Investment Management deed hij ervaring op als portfolio manager. Guyot studeerde econometrie aan Tilburg University, met als specialisme quantitative finance.

‘Pensioenen zijn de laatste jaren alleen maar complexer geworden. Mensen vinden het moeilijke materie, werkgevers krijgen er hoofdpijn van. Ik wil het gemakkelijk voor ze maken. Ik wil situaties op zo’n toegankelijke manier uitleggen en inrichten dat ze beheersbaar worden. Uiteindelijk is mijn doel dat onze klant met een toekomstbestendige oplossing en handige tools zelfredzaam wordt. Zo maken we onszelf overbodig.

Van oudsher wordt het pensioen in isolatie bekeken. Ten onrechte, je moet het zien als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Steeds vaker geven werkgevers hun medewerkers meer keuzevrijheid. Ben je een starter op de arbeidsmarkt met een studieschuld en de wens om een huis te kopen? Dan heb je minder behoefte om voor je pensioen te sparen dan als gesettelde veertiger. Ook bij die omslag naar ‘flex benefits’ help ik bedrijven.

Ik houd van de veelzijdigheid van mijn werk: in de frontlinie klanten overtuigen dat wij de beste oplossing bieden, mijn hersens laten kraken voor inhoudelijke oplossingen én bouwen aan het groeiende team van BexerHamstra. Ik wil ervoor zorgen dat onze mensen lekker in hun vel zitten, ze enthousiasmeren. Een goed team leidt tot duurzame oplossingen en gelukkige klanten. En dan ben ik ook happy.’