Maarten
Medewerkers

‘Iets ingewikkelds begrijpelijk maken, dat is de uitdaging’

Maarten de Jong | e-mail | linkedin

Maarten de Jong is sinds 1 februari 2021 consultant bij BexerHamstra. Hij studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit Utrecht en behaalde zijn masters in quantitative finance and actuarial science aan Tilburg University. Tijdens zijn studie behaalde hij zijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het vak wiskunde, en na zijn afstuderen stond hij enkele maanden voor de klas.

‘De uitdaging van mijn vak is iets ingewikkelds begrijpelijk maken. Meerjarige kostenberekeningen voor de pensioenregeling? De meeste medewerkers van onze klanten zegt dat helemaal niets. Ik vind het leuk om zoiets uit te leggen, aan een klant of voor de klas.

Na mijn afstuderen heb ik een aantal maanden op twee scholen gewerkt, eerst als onderwijsassistent en daarna als wiskundeleraar. Tijdens mijn studie kon ik vrij gemakkelijk mijn bevoegdheid halen. Ik kom uit een lerarengezin: mijn beide ouders en mijn zus zitten in het onderwijs. Een mooi vak. Maar consultancy spreekt mij nog meer aan, vooral de variatie. Bedrijven en klanten zijn zo verschillend, geen casus is hetzelfde.

Het grote project is nu het Pensioenakkoord. We zijn bij klanten al druk bezig met de voorbereidingen. Alle pensioenregelingen gaan op de schop. Het startpunt is de huidige regeling: wat zouden daarvan in de toekomst de kosten zijn voor de werkgever en de deelnemer? Wat gaat er straks veranderen, hoe wil je als organisatie je pensioenregeling inrichten en wat zijn daarvan de kosten? Dat rekenwerk is voor mij het mooiste wat er is.’