Sidney
Medewerkers

‘Cijfers zijn maar de helft van het verhaal’

Sidney Fiegen | e-mail | linkedin

Sidney Fiegen is sinds mei 2020 consultant bij BexerHamstra, en is gespecialiseerd in beloningsbeleid, performance management en HR-analytics. Hiervoor werkte hij bij Korn Ferry (voorheen Hay Group). Hij studeerde internationale bedrijfskunde aan Maastricht University.

‘Mijn kracht is complexe materie begrijpelijk uitleggen en álle betrokkenen meenemen. Je kunt een mooie beloningsoplossing verzinnen, maar het gaat om de consequenties voor de werknemers. Wat is voor hen belangrijk? Geen oplossing is voor iedereen perfect, er zijn altijd plussen en minnen. Dan moet je tussen mensen staan, je inleven, ervoor zorgen dat je iedereen hoort. Vaak staat een bedrijf onder tijdsdruk om een complexe puzzel op te lossen. Juist dan is het van belang om te blijven nadenken over de belangen van werknemers en bedrijf. Die balans vinden is mooi, daarvoor heb ik dit vak gekozen.

De filosofie hier is: we doen het samen met de klant, die staat op één. Ik help klanten met het ontwerpen van een nieuw beloningsbeleid, vooral multinationals. Zo’n nieuwe beloningsstructuur moet wereldwijd aansluiten bij hun bedrijfsstrategie en hun mensen. Data-analyse helpt om de beste keuze te maken. Percepties in de organisatie, bijvoorbeeld dat te veel of te weinig wordt betaald, blijken soms niet te kloppen. Met data ontdek je hoe het precies zit. Maar uiteindelijk is het belangrijkste om met mensen om tafel te zitten. Cijfers zijn maar de helft van het verhaal.’