Lianne Hamstra
Medewerkers

‘Vooroplopen, daar krijg ik energie van’

Lianne Hamstra | e-mail | linkedin

Lianne Hamstra is oprichter van Hamstra & Partners, dat in juli 2020 met Bexer fuseerde tot BexerHamstra. Daarvoor was zij onder meer senior HR-manager bij Ernst & Young en senior consultant bij Hay Group. Ze studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Ik doorzie snel met wat voor type klant ik te maken heb, wat die klant nu nodig heeft en welke oplossing daarop het beste aansluit, inhoudelijk én qua team. Met klanten werken, daar ligt echt mijn kracht. Ik houd ervan om dingen te combineren, om de ervaringen die ik bij andere projecten heb opgedaan te gebruiken, elementen daaruit in te zetten voor de beste aanpak. Hoe kijken bijvoorbeeld startups naar arbeidsvoorwaarden? Die blik kan voor een gevestigd bedrijf heel verfrissend zijn.

Iets nieuws bedenken doe ik ook graag. Niet óm het nieuwe, maar vanuit de overtuiging dat het de klant op dit moment verder brengt. Ik kijk naar ontwikkelingen in andere vakgebieden, trends in de maatschappij. Hoe zijn die toe te passen op ons vakgebied? Zo kunnen we als bureau vooroplopen, geïnspireerd door klanten die vooroplopen in hún vak. Daar krijg ik energie van.

Als ondernemer en (managing) consultant ben ik vrij om mezelf te zijn, onafhankelijk te denken, met lef de beste oplossing te kiezen en zo de klant te laten stralen. Ik hoop dat iedereen bij BexerHamstra die vrijheid voelt. Zo vormen we een team van onafhankelijke consultants en denkers.’