Miriam Consultant
Medewerkers

‘Ik word blij als het ingewikkeld wordt’

Miriam Morshuis | e-mail | linkedin

Miriam Morshuis is sinds september 2020 consultant bij BexerHamstra. Zij werkte eerder bij Korn Ferry en Hewitt Associates. Opgeteld heeft zij ongeveer achttien jaar ervaring als pensioenadviseur en in verandermanagement. Miriam studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit Twente en is actuaris AAG.

‘Wat ik het liefste doe: klanten vooruit helpen met pensioenen en andere arbeidsvoorwaarden, onderwerpen die veel mensen lastig vinden. Ik houd ook van het technische deel, van complex rekenwerk. Mijn achtergrond is niet voor niets toegepaste wiskunde. Ik word blij als het ingewikkeld wordt. Maar het mooiste is toch om die kennis vervolgens over te brengen, om klanten mee te krijgen met veranderingen. Van de CFO en de HR-manager tot de ondernemingsraad en de individuele deelnemers.

Ik begeleid verandertrajecten, bijvoorbeeld wanneer een contract met een pensioenuitvoerder afloopt of als de pensioenregeling niet meer bij de organisatie past. Het kan ook zijn dat er in de loop der jaren (bijvoorbeeld door overnames) verschillende arbeidsvoorwaarden ontstaan zijn die de werkgever graag wil harmoniseren. Met de klant kijk ik: waar sta je nu, waar wil je naartoe en hoe kom je daar?

Dé grote verandering de komende jaren wordt natuurlijk het Pensioenakkoord. Een interessant vraagstuk dat daarbij bijvoorbeeld speelt is hoe je medewerkers gaat compenseren voor de overgang naar de leeftijdsonafhankelijke premie. Zo’n transitie geeft reuring, ik heb er heel veel zin in. ‘