Communicatie en implementatie beloningsbeleid

Als een organisatie ervoor heeft gekozen het beloningsbeleid aan te passen, staat het voor de volgende uitdaging: de implementatie ervan en de communicatie daarover. Beide zijn belangrijk, zelfs grotendeels bepalend voor het succes van het nieuwe beleid. BexerHamstra kan bedrijven helpen dit op een juiste, professionele manier vorm te geven.

Neem contact op
vergadering

Wanneer een nieuw beloningsbeleid is ontworpen en geaccordeerd, is daarmee de kous nog niet af. Sterker nog, de effectiviteit van zulk beleid staat of valt met de adoptie ervan door managers en medewerkers. Zij moeten het nieuwe beleid begrijpen, uitdragen en het liefst omarmen. Dat kan alleen als de organisatie op een heldere manier over het nieuwe beloningsbeleid heeft gecommuniceerd. En dat is een vak apart.

Niet iedereen is gelijk en niet iedereen heeft behoefte aan dezelfde informatie. Een secretaresse wil op een andere manier in het verhaal worden meegenomen dan een HR-professional of een manager van een team. Het is dan ook vaak zinvol om verschillende communicatiestromen in te richten voor verschillende groepen medewerkers. De consultants van BexerHamstra weten als geen ander welke boodschappen bij welke groepen medewerkers het best beklijven.

Bovendien zit de kracht van een boodschap vaak in de herhaling. Eén keer vertellen hoe het nieuwe beloningsbeleid in elkaar steekt is vaak niet voldoende; daar is meer voor nodig. En niet alleen moet de boodschap verschillende keren worden herhaald, ook helpt het deze op verschillende manieren, met verschillende middelen te vertellen. Dat kan in een presentatie door het management, door middel van een videoboodschap, maar ook in de vorm van een animatie of een Q&A-sessie, of door het sturen van individuele brieven aan medewerkers.

Zo’n communicatietraject mag niet worden onderschat. Het legt de basis voor de acceptatie en effectiviteit van het beloningsbeleid. Daarnaast is het zaak het nieuwe beleid te koppelen aan het HR-informatiesysteem. Ook hierbij kunnen de professionals van BexterHamstra ondersteuning bieden. Wij maken samen met de klant een helder implementatie- en communicatieplan en zetten ons netwerk in om de juiste materialen en tools te produceren. Daarbij betrekken we bijvoorbeeld ook  graphic designers. Alles om te zorgen dat het nieuwe beleid op een goede manier landt in de organisatie.

Een aantal van onze klanten

  • Groendus logo
  • topgeschenken.nl
Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. We kennen het vak door en door. We zijn bovendien zeer pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

We houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om een totaaloplossing te kunnen bieden.