Fair pay

Eerlijke beloning (fair pay) staat niet zelden onder druk in organisaties. Soms is dat doordat beloningen in de loop der jaren ongemerkt zijn scheefgegroeid, soms doordat beloning niet altijd transparant is. Hoe het ook zij, BexerHamstra kan organisaties helpen beloning eerlijker te maken, op basis van grondige data-analyse.

Neem contact op
vergadering bexer hamstra

 

Het lijkt vrij eenvoudig medewerkers eerlijk te belonen voor het werk dat ze doen. Maar naarmate een organisatie groeit en complexer wordt, neemt ook de kans op oneerlijk belonen toe. Hoe leeftijds- en genderonafhankelijk is bijvoorbeeld uw beloningsbeleid? En beloont uw organisatie vooral op basis van de lengte van iemands dienstverband? In dat laatste geval kan een ongewenste inkomenskloof ontstaan tussen medewerkers die lang en medewerkers die nog maar kort in dienst zijn. Wie nog niet zo lang bij de organisatie werkt maar wél goed presteert en zich ook snel ontwikkelt, kan dat als oneerlijk ervaren.

Het is dus lang niet eenvoudig om, rekening houdend met alle medewerkers en alle zaken die er spelen, op een voor iedereen eerlijke manier te belonen. BexerHamstra kan klanten ondersteunen bij het identificeren en verhelpen van oneerlijke verschillen. We hebben namelijk ook verstand van belonen. Het begint met data-analyse en secuur rekenwerk. Meten is weten. Vervolgens helpen we met het interpreteren van de resultaten. We zoeken inhoudelijke verklaringen voor onverwachte beloningsverschillen. Met die kennis en dat inzicht kunnen onze klanten aan de slag om hun beloning eerlijker te maken.

De komst van een nieuwe Europese richtlijn brengt het onderwerp ‘fair pay’ de komende jaren alleen maar in een stroomversnelling. Als deze wetgeving in werking treedt, hebben medewerkers bijvoorbeeld het recht om te weten hoe de eigen beloning zich verhoudt tot die van andere medewerkers in dezelfde functie. Ons advies is nu alvast orde op zaken te stellen.

Een aantal van onze klanten

  • Groendus logo
  • groendus
Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. Wij kennen het vak door en door. We zijn bovendien zeer pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

Wij houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om die totaaloplossing te kunnen bieden.