Emmy Kooloos
Medewerkers

‘Ik houd van kwalitatief én kwantitatief’

Emmy Kooloos | e-mail | linkedin

Emmy Kooloos is sinds juli 2020 consultant bij BexerHamstra en is gespecialiseerd in beloningsbeleid en HR-analytics. Daarvoor werkte ze ruim acht jaar bij Korn Ferry, waarvan ze tien maanden interim-beloningsadviseur was bij ING. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘Wat dit vakgebied zo leuk maakt is de combinatie van een kwalitatieve én kwantitatieve aanpak. Ik denk graag na over de strategie van bedrijven en de motivatie van medewerkers. Hoe kun je arbeidsvoorwaarden laten aansluiten op de identiteit van een organisatie? Wat voor type medewerkers zoekt het bedrijf en wat maakt een beloningspakket juist voor hen aantrekkelijk?

Maar ik houd ook van data-onderzoek, bijvoorbeeld om de beloningsposities te berekenen of de kostenimpact van nieuwe arbeidsvoorwaarden. Hoe complex de berekeningen ook zijn, ik zorg ervoor dat de uitkomsten in één oogopslag helder zijn.

Het liefst ben ik van begin tot eind bij een project betrokken. Nadat ik het bedrijf goed heb leren kennen, presenteer ik een aantal scenario’s en de effecten daarvan. Ik ben ook graag betrokken bij de implementatie. Mooi om te zien hoe het landt, wat de impact is op de organisatie.

De onderwerpen die spelen, lijken vaak op elkaar. Maar voor elk bedrijf is weer een andere aanpak nodig. Veel klanten zijn bijvoorbeeld bezig met de modernisering van het beloningsbeleid. Die vernieuwing varieert van het afschaffen van beloningsscores tot meer keuzevrijheid voor medewerkers. Geen project is hetzelfde. Dat maakt het vak zo boeiend.’