Maarten de Jong

  • Maarten de Jong
  • 26 jaar
  • Consultant Pensioen

 

Als er iets is in zijn werk waar Maarten de Jong van houdt dan is het wel werken met cijfertjes. Maarten: “Analyses en berekeningen maken en deze in simpele taal uitleggen aan de klant. Dat is wat ik het allerleukst vindt aan mijn werk. Denk aan het doorrekenen van kosten en het analyseren van scenario’s zodat duidelijk wordt hoeveel pensioen een klant later krijgt.”

Voor de klas

Maarten werkt sinds 1 februari 2021 als consultant bij BexerHamstra en is hier helemaal op z’n plaats. Hij studeerde toegepaste wiskunde en wilde graag in dit vakgebied aan de slag, maar corona gooide roet in het eten. Maarten: “In de eerste coronagolf – in 2020 – haalde ik mijn master in Quantitative Finance en Actuarial Scienceaan de Universiteit van Tilburg. Solliciteren was op dat moment vrij kansloos. En dus besloot ik voor de klas te gaan staan. Ik had tijdens mijn bachelor wiskunde namelijk ook een lesbevoegdheid wiskunde gehaald. Ik mocht lesgeven aan een groep leerlingen van het VMBO.”

Consultancy is nóg leuker

Maar het consultancyvak lonkte. Maarten: “Lesgeven is leuk maar consultancy is nóg leuker. Ik neem mijn praktijkkennis opgedaan in de klas nu weer mee in mijn  werk. “Zo heb ik geleerd hoe ik complexe berekeningen kan omzetten naar begrijpelijke taal. Dat doe ik nu voor klanten.” Pensioen een saai onderwerp? “Zeker niet”, zegt Maarten. “Er zit ontzettend veel variatie in dit vakgebied en er gebeurt altijd wat. Neem de nieuwe Pensioenwet die er nu aankomt. Dat is echt een enorme verandering.”

Leren

Samenwerken doet hij veel. Maarten: “Ik heb in korte tijd als al heel veel kunnen leren omdat ik nauw samenwerk met verschillende senior collega’s. Ik leer niet alleen van hen over het pensioenvak maar ik ontwikkel mij ook in consultancyskills. Bijvoorbeeld hoe je overleg met een ondernemingsraad voert.”

Racefietsen en borrels

Ook collega’s van andere expertise spreekt hij geregeld. Maarten: “Het is heel gezellig hier op kantoor. We lunchen samen, hebben plezier met elkaar op kantoor en zien elkaar ook wel buiten het werk. Zo racefietsen we tijdens de zomer maandelijks met een groepje collega’s, hebben we elk jaar een kantooruitje zoals een skitrip. Ook is er ruimte voor sport en gezondheid. Maarten: “Ik ben de hele dag met mijn hoofd bezig en dan is het fijn om af en toe een wandeling te maken of naar de gym te gaan. Daar is ruimte voor. Dat uurtje haal ik op een ander moment dan wel weer in.”

“Pensioen een saai onderwerp? Zeker niet.”

Zelf doen

Beter worden in zijn vak. Dat is wat Maarten nu ambieert. “Pensioen is een complex vakgebied. Het duurt wel een paar jaar voordat ik het echt in de vingers heb. Daarnaast wil ik blijven werken aan mijn consultancy skills. Waar ik aanvankelijk vooral bij meetings zat om te leren, neem ik inmiddels zelf presentaties aan klanten voor mijn rekening. Mijn doel is om het vak als consultant in de volle breedte verder te ontwikkelen.”

Bepaald niet lui

‘Hard werken’ is wat in Maarten opkomt als hij denkt aan BexerHamstra. “We zijn hier bepaald niet lui. Maar er is ook veel tijd voor ontspanning en plezier”, voegt hij daar meteen aan toe. “Work hard, play hard. Zo kun je de cultuur hier wel omschrijven.

Een aantal van onze klanten

  • Groendus logo
  • topgeschenken.nl
Onze sterke punten

Waarom kiezen voor BexerHamstra

Wie kiest voor BexerHamstra kiest voor ervaring en deskundigheid. Ons team van professionals is door de wol geverfd als het gaat om beloningsvraagstukken. We kennen het vak door en door. We zijn bovendien zeer pragmatisch ingesteld. We maken het niet moeilijker dan het is en zoeken altijd naar de eenvoudigste oplossing.

Over BexerHamstra
totaaloplossing
Totaaloplossing

We hebben een integrale kijk op beloning, organisatie en pensioen.

mercer
Helder en relevant

Onze adviezen zijn helder en relevant, en altijd gericht op het verbeteren van de business.

persoonlijk contact
Altijd persoonlijk contact

We houden van persoonlijk contact en staan dichtbij de klant. We zijn wendbaar en houden de lijnen graag kort.

vakmensen
Ervaren vakmensen met passie

We hebben alle expertise in huis om een totaaloplossing te kunnen bieden.