Roos
Medewerkers

‘Ik wil tot de kern van een probleem komen’

Roos ten Vregelaar | e-mail | linkedin

Tijdens haar dubbele master bedrijfskunde en HRM werkte Roos ten Vregelaar als werkstudent bij Korn Ferry. Na haar afstuderen ging ze als HR-consultant aan de slag bij Human Capital Group. Sinds 1 oktober 2020 is ze consultant bij BexerHamstra.

‘Een klant vooruit helpen, daar krijg ik energie van. Het begint ermee tot de kern van een probleem te komen. Is dit wel het echte probleem of speelt er meer? Om daarachter te komen, neem ik de tijd om de situatie te doorgronden. Ik wil de context begrijpen, vraag veel en luister goed. Alleen zo kom je erachter wat er werkelijk bij een bedrijf speelt.

De volgende stap is creatieve oplossingen aandragen, met bestaande tools of met een nieuwe aanpak. Daarbij benader ik het vak in zijn samenhang. Met het combineren van functiewaardering en beloning kom je volgens mij verder dan wanneer je deze vakgebieden scheidt, zoals bij de grotere bureaus wel gebeurt. Zelf vind ik die combinatie ook interessanter. Ik houd van het analytische van functiewaardering en benchmarking, maar ook van kwalitatieve gesprekken met medewerkers.

Wat daarbij hoort is intensieve samenwerking met collega’s, en dat vind ik hier bij BexerHamstra. Samen projecten oppakken en kennis bundelen, zo kom je tot betere resultaten.’